Örök dilemma: Ezüst, arany vagy bizsu ékszer illik hozzánk?

Amikor szépen felöltözünk, ki vagyunk sminkelve, már csak egy valami hiányzik a tökéletese megjelenésünkhöz: Az ékszer! Az ékszerek kiegészítik, szebbé varázsolják megjelenésünket, felteszik az i-re a pontot. A megfelelő ékszer kiválasztásával stílusunknak, egyéniségünknek megfelelő összhangot teremthetünk. De mi alapján válasszunk ékszert?

Ha natúr, vagy sötét színű ruhát veszünk fel, ahhoz nyugodtan tehetünk arany ékszert, még akkor is, ha színes kövekkel díszítettek. A hajszínünk nagyban meghatározza, hogy milyen ruhák, milyen ékszerek állnak jól nekünk. A szőke, barna és a fekete hajú hölgyek szerencsések, hisz a hajkoronájukhoz bármilyen ékszer jól áll, azonban a vörös hajú hölgyek részére előnyösebb az ezüst ékszer viselése, valamint a fehérarany, és a platina mutat még jól, szemben az arany sárgás vagy vöröses csillogásával. Ha élénk színű a hajunk, akkor ügyeljünk arra is, hogy az ezüstben ne legyenek feltűnő színű, rikító kövek.

Ha sötét ruhát viselünk, ahhoz remekül áll az arany ékszer, még akkor is, ha színesebb kövekkel díszített. Ugyanakkor a fekete ruha nagyon elegáns a szolidabb, fehér fényű ezüst ékszerekkel is, az már inkább a viselőjén múlik, hogy melyik összeállítás mellett dönt. Világosabb ruhákhoz előszeretettel javasolják a divattervezők az ezüst kiegészítőket. A színes ruhákhoz színes ékszerek használata javasolt, csak arra kell figyelni, hogy egy adott színkörön belül maradjunk. Fontos dolog az is, hogy a sminkünket a ruha és az ékszer színéhez igazítsuk.

Az ezüst ékszerek egyre inkább visszatérnek a divatba, szerénysége, egyszerűsége miatt egyre többen kedvelik, ráadásul egyetlen arany ékszer árán több garnitúra ezüst ékszerre is szert tehetünk, így mindig más és más ékszerkollekciót viselhetünk. A finom eleganciát kedvelő hölgyeknek ajánlott a vékony ívű, formás ezüst gyűrű viselése, esetleg egy finom, nem kihívó színű kővel, egy vékony, lágy esésű nyaklánc, a hozzá való karlánccal, valamint egy érdekes, divatos fazonú fülbevalóval, melyen ugyanaz a kő köszön vissza, mint a gyűrűn.

Ez a fajta ezüst ékszerkollekció bármilyen ruhához, bármilyen hajszínhez, bármilyen alkalomra ajánlott, minden korosztály számára. Persze az ékszerboltok, az ékszer webáruházak számtalan arany és ezüst ékszert kínálnak, így kiválasztani közülük a számunkra legmegfelelőbbet, szinte gyerekjáték.

Arc és nyak alakja

Ha kerek arcunk van, hordjunk hosszúkás ékszereket, ha vékony, válasszunk inkább kerek formákat, például karika fülbevalót! Érdemes arra is ügyelni, hogy olyan méretű ékszert válasszunk, ami nem vonja el a figyelmet az arcról, tehát ha nagyon keskeny az arcunk, ne hordjunk hatalmas, súlyos ékszereket! Ha hosszú a nyakunk, illetve mély dekoltázsú a ruhánk, nyugodtan kísérletezzünk hosszú láncokkal, például többször körbetekert gyöngysorral, nagy medálokkal, amely kihangsúlyozza vonalainkat!

Az alkalom

Munkába, hivatalos megbeszélésekre viseljünk szolid, de minőségi ékszereket! Ne feledjük, az ékszereink rólunk árulkodnak! Ha randira megyünk, hordhatunk ezüst vagy gyöngy ékszert, megjelenésünket feldobhatjuk például egy lógós fülbevalóval vagy több egyforma karkötővel. Ha elegáns partira vagy vacsorára indulunk, viseljünk csillogó ékszert, briliánst vagy cirkóniát, ennek segítségével könnyen a társaság középpontjává válhatunk! Ha barátainkkal, családunkkal töltjük az időt, hordjunk kézzel készített, vidám kiegészítőket, például színes gyöngysort, szőtt- vagy fonott karkötőket, kagylós nyakláncot, melyeket nyugodtan felvehetjük egy átlagos pólóhoz, rövidnadrághoz vagy szoknyához – a hatás elbűvölő! Amennyiben olyan helyre megyünk, ahol erősek a fények, például fotózásra, érdemes erőteljesebb, színesebb ékszereket viselni. Esküvőre pedig jöhet az örök divat, a gyöngy!