Arany és ezüst idősebb hölgyeknek, moletteknek – avagy mire kell figyelniük?

Amíg valaki fiatal, és nem küzd plusz kilókkal, addig minden jól áll neki, mindenben csinos. Akár zsákban is megjelenhetnének, az is szexi rajtuk, tartja a mondás. Való igaz, hogy egy idősebb, és egy molett hölgynek több mindenre oda kell figyelnie, hogy megőrizze az egyensúlyt és a harmóniát.
A molett hölgyeknek nem mindegy, hogy az amúgy is kerek formáikat tovább kerekítik-e vagy megpróbálják optikailag kicsit nyújtani az alakjukat. Hogy tehetik mindezt ékszekerek segítségével?

Ha egy nyaklánc jól áll egy vékony lánynak, az nem biztos, hogy egy telt hölgynek is előnyös lesz. Ha a nyakunk vastagabb és rövidebb az átlagnál, akkor meg kell keresni az ehhez a formához jól passzoló bizsut, netán arany vagy ezüst ékszert. A kiugróan nagy és hangsúlyos nyakláncok nem ehhez a nyaktípushoz valók, így helyette inkább válasszunk egy klasszikus fazont, mely vékonyabb, és se nem túl hosszú, se nem túl rövid. Aki nem szereti az arany sárgás fényét, tegyen fehér aranyat, vagy ezüst nyakéket, az finom, szolid csillogást kölcsönöz.

A fentebb javasolt nyaklánc fazonhoz javasolt a medál használata, ami legyen egy picit nagyobbacska, és szimmetrikus alakzat. Mivel a medál nagyobb, így kissé lehúzza a nyakláncot, hogy az „V” alakot mutasson, s ez az alakzat optikailag nyújtja a nyakat.

Azok a telt hölgyek, akiknek vékony a nyakuk, nem kell ennyire figyelni a nyaklánc választására, bátran tehetnek ezüst ékszert, de bizsut is, és a hangsúlyosabb darab sem okoz problémát. Ugyanis egy szép, nagy, csinos nyaklánccal a felsőtestünkre irányítjuk a figyelmet, egész pontosan a dekoltázsra, ezáltal pedig elterelhetjük a fürkésző tekinteteket a problémásabb részekről.

Arra azonban ügyeljünk mindenképpen, hogy ha nagy és látványos ezüst van a nyakunkban, akkor ahhoz már semmiképp ne válasszunk túl erős, hangsúlyos fülbevalót, mert akkor azzal már átesünk a ló túloldalára. Örök szabály, hogy ha ezüst a nyaklánc, akkor legyen ezüst a többi ékszer is!

Idősödő nőknek is muszáj figyelni, ha bizsu, ezüst, vagy arany ékszert választanak, ugyanis egy hatalmas, csili-vili nyakékkel a nyakra, dekoltázsra vonhatjuk a figyelmet, és lehet, hogy ott a problémás, ráncosodó nyaki bőrfelületet veszik majd észre a kíváncsi szemek elsőként és nem a nyakláncot. Így semmiképp ne vonjuk oda a tekinteteket, ahova nem feltétlenül muszáj. Különösen kerüljük a sok ékszer egymásra aggatását, pláne, ha a nap még jobban megviselte a bőrünket. Fiataloknál jól mutathat több nyaklánc együtt, az idősödő hölgyek esetén a kevesebb néha több, és egy szolid, finom ezüst nyaklánc bőven elég.
A divatjamúlt, hangsúlyos aranygyűrűk és nehéz karperecek helyett is javasolt inkább kipróbálni az egyszerűbb, visszafogottabb fehérarany, vagy ezüst ékszert. Idős korban jobban tesszük azt is, ha kerüljük a brossok viselését! Egy klasszikus gyöngysor, finom, könnyű ezüst nyaklánc csodákra képes!